• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Silopi yeniden inşa edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi'de PKK  üyelerinin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış olarak kurulan barikat ve hendeklerin bertaraf edilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağının Salı gününden itibaren her gün 05.00-18.00 saatlerinde kaldırılmasıyla ilçeye verilen zarar daha da gün yüzüne çıktı.

TSK ve kolluk güçlerince yürütülen ve tamamlanan operasyon kapsamında, PKK'lılarca oluşturulan 518 barikat yıkıldı, 270 hendek kapatıldı. Kolluk güçleri, 35 gün süren operasyonun ilk 20 gününde PKK'lıları, kalan günlerde sokaklara döşenen, evlere tuzaklanan 800 el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Vatandaşlara uyarı

Bu arada, ilçedeki vatandaşlar özellikle yapılan anonslarla evlerinde PKK'lılarca tuzaklanmış olası patlayıcılara karşı uyarılıyor. PKK'lıların evlere girecek kolluk güçlerine yönelik, soba ve buzdolabından battaniye altına kadar birçok yere patlayıcı tuzakladığına dikkati çeken yetkililer, evlerinde şüpheli kablo, düzenek gören vatandaşların hemen kolluk güçlerine haber vermesini istiyor.

Operasyonun tamamlanması ve sokağa çıkma yasağının gündüz saatlerinde kalkmasıyla ilçede hayat yeniden normale dönmeye başladı. PKK'lılarca oluşturulan barikat ve hendekler nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlar yeniden evlerine dönmeye başlarken, ilçe merkezindeki caddeler yeniden hareketlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından heyet Silopi'ye gelecek

Öte yandan PKK'lıların ilçeye verdiği zararın giderilmesine yönelik de harekete geçildi. Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir heyet kısa süre içinde Silopi'ye gidecek. İlçeye verilen zararı tespit edecek heyet, yaraların sarılması ve giderilmesine yönelik çalışmalarda bulunacak.

Kaynak: AA / Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir