• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteorolojiden alınan bilgiye göre; Türkiye, güneybatı kesimlerinin bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Cuma günü ise mevcut yağışlı havanın üzerine ülkenin Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bugün havanın ülkenin doğu kesimleri ile zamanla Ege ve Batı Akdeniz, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü güneybatıdan itibaren ülkeyi etkileyen yağışlı sistemin Ege, Marmara`nın güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlara neden olması bekleniyor. Yağışların Muğla ve Antalya illerimizde kuvvetli olmak üzere kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara`nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine ülkenin Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cuma günü Marmara`nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu`nun batısında yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Soğuk ve genellikle kar yağışlı bu sistemin hafta sonunda da ülkenin kıyı Ege ile Marmara`nın batısı dışında tamamında etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Yarın ve Perşembe günü batı bölgelerimizden başlayarak artacak olan hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar azalacağı bekleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir