• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Sarıkamış`ta hayatını kaybedenler Bitlis`te anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 1914`teki Sarıkamış Harekatı`nda hayatını kaybeden askerler için anma programı düzenlendi.

Daha önce 3 Ocak`ta yapılması planlanan ancak yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen program, Bitlis Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, geçmişte oynanan oyunların günümüzde de oynandığını söyledi. Çınar, bütün bunlar karşısında birlik olmamız gerektiğini belirterek “Şehitlerimiz bu vatan için verebilecekleri en kıymetli şeylerini, canlarını vermişlerdir. Analar, babalar, eşler ise verebilecekleri en kıymetlilerini, evlatlarını bu vatan için vermişlerdir. Dolayısıyla Allah hiç kimseyi vatansız bırakmasın vatan her şeyin başıdır.” dedi.

“Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur.” ayetini hatırlatan Çınar, emperyalist güçlerin o gün oynadığı oyunları bugün taşeronlar aracılığıyla devam ettirdiğini belirtti.

Çınar, konuşmasına şöyle devam etti: “Osmanlı 9 cephede savaştı. Birçok cephede savaşı kaybetti. Bugünkü Türkiye`nin varoluşunu sağlayan Çanakkale, zafer elde ettiğimiz tek cepheydi. Kimlerle mücadele ettik, Başı İngilizler çekiyor. Fransızlarla, Ruslarla, bir de Çanakkale de yanımızda mecbur kaldığımız Almanya ile. Bütün küfür âlemi dediğimiz, açıkçası Müslümanlara hayat hakkı tanımayan zalim, güçlü ve egemen bir cephe ile savaştık. Bugün kimlerle sıkıntılar yaşıyoruz? Aynı İngiliz, Fransız, Rus ve bir de onların hamisi Amerika, yine kapımıza dayandılar. O eski alışkanlıklarının devamı bugün de devam ediyor, Müslüman âleminin başına bela oldular. Bütün mazlum ülkelere, halklara umut olmuş ve ayakta kalmış Türkiye`nin başına bela oldular.”

Daha sonra Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Törehan Serdar tarafından ‘Sarıkamış Harekâtı` konulu konferans verildi. Program, Sarıkamış`ta hayatını kaybedenler için yazılan şiirlerin okunması ve sinevizyon programı ve Kur`an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir