• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Bingöl`de `Bir Torba Bir File, Poşete Güle Güle` kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Bingöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen  “Bir Torba Bir File, Naylon Poşete Güle Güle” kampanyasına start verildi.

Kampanyanın startı Belediye Kültür Merkezi`nde düzenlenen program verildi. Yapılan programa Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kurum müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okul Müdürü Vedat Kişin, amaçlarının naylon poşet kullanımını azaltmak olduğunu belirterek, “Bez ve torba filelerin kullanılması amacıyla yapılan toplum hizmeti çalışmasında; resim çalışması, veli bilgilendirme toplantıları yapıldı. Çalışma kapsamında bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve etkinliğimizin bu ayağından sonra pazar yerinde file dağıtımı yapılacak.  Çalışmamız kapsamında bizlere destek sunan tüm kamu kurumları, öğretmenlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda sunum yapan Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nde görevli Çevre Mühendisi Mustafa Yıldırım, naylon poşetlerin kanserojen madde içerdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Dünyada her yıl 500 milyar ile 1 trilyon arasında plastik poşet çanta kullanıldığı tahmin ediliyor. Üstelik bu sayının 380 milyarı sadece ABD`de kullanılıyor. Eskiden poşet yerine tamamen doğal olan kâse kâğıtları, bez torba ve file kullanılırdı. Bu sayede insanların yedikleri içtikleri de sağlıklı kalmaktaydı. Şimdi öyle mi? Sağlığımızı korumak için naylon poşetleri mümkün olduğunca kullanmayalım. File ve kumaş çantaları tercih edelim. Poşetteki gıdaları mümkün olduğunca kısa sürede poşetlerden çıkaralım çünkü poşetler kanserojen madde içeriyor.”

Yıldırım, plastik poşetlerin mümkün olduğunca insan hayatından çıkarılması gerektiğini belirterek,  “Tüketicilerin bilinçsizce poşet kullanması, satış noktalarında personelin kontrolsüz bir şekilde poşet vermeleri, üzerinde önemli durulması gereken ve oluşturulacak çözümlerin temelinde yer alacak bir husus olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu`nda çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Daha sonra yapılan gösteriler ve “Pazar Yeri” etkinliğinin ardından katılımcılara hediye edilen pazar filesi ve bez torba dağıtımının ardından program sona erdi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir