• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
Diyarbakır`da `Haydi Çocuklar, Gençler Namaza` kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Haydi Çocuklar, Gençler Namaza` kampanyası hakkında il Müftüsü Burhan İşliyen açıklamalarda bulundu. Kampanya ile çocukların; cami, namaz, toplumla beraber oturup, kalkma ve davranışlarının oturtulmasını amaçladıklarını belirtti.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle beraber çocuklara cami ve namaz alışkanlığı kazandırmak için kampanya başladıklarını belirten İşliyen, ailelere seslenerek, çocuklara bu güzel alışkanlığı kazandırmak için namazların camide eda edilmesi gerektiğini söyledi.

“Çocukların yaramazlıkları camimizin neşesi olsun”

Camilerin çocuklarla cıvıl cıvıl olmasını istediklerini belirten İşliyen, “Haydi Çocuklar, Gençler Namaza` kampanya sonunda çok güzel örnekler yaşayacağız.  İnşallah yarıyıl tatilin sonunda bir değerlendirme yaptığımızda göreceksiniz ki birçok baba ve dede cami alışkanlığı yokken çocuğu, torununu ve kendisini teşvik ettiği için hatta zorladığı için namazlarını camide kılma alışkanlığı kazanacak. Belki ibadet alışkanlığı olmayanalar bu vesileyle ibadete başlayacak. Biz istiyoruzki camilerimiz cıvıl cıvıl olsun, camilerde çocuk sesleri hatta bazen çocuk yaramazlıkları camimizin neşesi olsun.” dedi.

“Çocuklara camilerde kızmayın”

Camiye giden çocuklara dokunulmaması gerektiğine dikkat çeken İşliyen, “Büyüklere seslenemiyorum! Çocuklara camilerde kızmayın, namaza durduğunuz zaman safta birbirleriyle şakalaşıp gülüşmesi sakin kimseyi rahatsız etmesin. Çünkü biz biliyoruz ki Peygamber Efendimiz secdeye vardığı zaman boynuna oturan torunu, boynundan ininceye kadar secdesini uzatmıştır. Cuma günü hutbeyi verdiği vakit ağladığını gördü torunu teskin etmek için hutbesini yarıda keserek aşağıya inmiş, çocuğunu sevip okşamıştır. Peygamber Efendimizin bu yaklaşımından dolayı dersler çıkarmamız lazım.” şeklinde konuştu.

“Kampanya sonunda çocuklara hediyeler dağıtacağız”

Müftü İşliyen,  kampanyayla ilgili ise şu bilgilendirmelerde bulundu: “Çocuklarımız yakın olduğu camiye gidip camideki hocalarımız kayıt yaptıracaklar. En az iki vakit camide kılacaklar. Cami görevlilerimiz tarafından camiye geldiklerine dair imza atacaklar.  Çeşitli sıkıntılardan dolayı 5 vakit eda edemezler diye evde anne-babaların ve dedelerin refakatinde namazlarını kıldıkları takdirde imzalarını artıracaklar ve sonunda bu kapmaya katılan çocuklarımızın tamamını ödüllendirmeye çaba göstereceğiz. Bu kampanyanın, bu etkinliğin bir sembolü olmak üzere çocuklarımıza hediyeler takdim edeceğiz. 6 Şubat günü bitecek etkinliğimizden sonra 7 Şubat günü camilerimizde çocuklarımızı ödüllendirme programlarımız yapılacaktır.” (Emrah Deniz / M. Hüseyin Temel-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir