• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
Çınar`daki saldırıyla ilgili sağlık görevlileri hakkında soruşturma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar`da 13 Ocak 2016 tarihinde düzenlenen ve biri bebek 6 kişinin ölümü, 39 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliğine bağlı sağlık çalışmalarının olaya gereğince müdahale etmediği yönündeki iddialarından dolayı haklarında soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “13 Ocak 2016 tarihinde Çınar İlçe Emniyet Amirliğine yönelik patlayıcı madde yüklü araç ile saldırı düzenlenmiş. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca patlama sonrasında Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliğine bağlı 112 Ambulanslarının olaya gereğince müdahale etmediği yönündeki iddialarından dolayı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160/1 maddesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliği görevlileri ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında “Olaydan sonra 112 Ambulans ekiplerinin olaya müdahalelerinde ihmallerinin olup olmadığı yönünde iddialar kapsamında Çınar Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/31 numaralı soruşturması devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Bundan birkaç gün önce de Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Çınar İtfaiye Amirliği görevlileri ve ilgililer hakkında müdahalede kasıtlı ve ihmalkâr davranışlar sergiledikleri gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir