• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Hayrın Yolcuları`ndan İslami bilinç semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya da İslami kimliği ile tanınan Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, İlahiyatçı Yunus Emiroğlu`nun katılımıyla İslami bilinç ve uyanış konulu seminer verildi. 

Program Hafız Yunus Buldu tarafından okunan Kur`an`ı kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlahiyatçı Yunus Emiroğlu bir konuşma yaptı.

İnsanın dünyaya gelişinin bir amacı olduğunu belirten Emiroğlu, Müslümanların bu amacın farkında olması gerektiğini söyledi. İnsanoğlunun, kötülüğü işlemeye meyilli olduğunu aktaran Emiroğlu, “İnsan çift yönlü bir varlıktır. Eğer tek istikamet üzerine bir varlık olsaydık, melekler gibi mesela, sıkıntı olmazdı. Çünkü onlar sadece emredileni yapar. Ama insan yaratılış olarak hem ruhi hem bedeni kabiliyetleri itibarıyla imtihana tabi tutulmuştur. O açıdan böyle bir mükellefiyetimiz var. Biz Allah`ın dilemesiyle bu dünyaya gönderildik, bu vazifeyle memur olunduk. O halde burada Onun istediği bir hayat yaşayalım ki dönüşümüz güzel olsun. Aksi takdir de o zor akıbet hepimizi bekliyor.” dedi.

“Müslümanların, ortak değerler üzerinde hareket etmesi gerekir”

Müslümanların, ortak değerler üzerinde hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Emiroğlu, “Elbette ki doğru tek değildir. Kuşkusuz ortaya konan düşünceler birer içtihattır. İslam âleminin dört bir tarafında o coğrafyanın kendi özel şartları neticesinde çoğu hareketler ortaya çıkmıştır. Hepsinin kendi özel şartlarında değerlendirmeye tabi tutmak gerekmektedir. Bu İslam davasının aslında güzelliğini göstermektedir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ama netice de hepimizin derdi bu yoğurdu yemek. O açıdan üstadımız Bediüzzaman`ın ifadesiyle ‘Biz iyi olabilir ama tek iyi biz değiliz.` Müslümanların ortak düşünceleri üzerinde hareket edilmesinin neleri ortaya çıkarabileceğini göstermeye çalışıyoruz. İslam yolunda verilen mücadeleler, bunun en büyük göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

“Neslimizi ve geleceğimizi biz belirlemeliyiz”

Müslümanların dinine ve kültürüne sahip çıkması gerektiğini belirten Emiroğlu, “Neslimizi ve geleceğimizi biz belirlemeliyiz. Önderimiz ve rehberimiz Hz. Peygamberdir, onun takipçileridir. Eğer biz onları takip edersek kurtuluruz. Geleceğimiz kurtulur. Ayrılıklarımızı değil ortak değerlerimizi konuşalım, birleşelim. Teknolojiyi biz yapalım. Filmlerimizi biz yapalım. Kültürümüzü hiç kimsenin değiştirmeme için elimizden geleni yapmamız lazımdır.” diye konuştu.

Program yapılan duanın ardından verilen ikramla son buldu. (Muhammed Ali Batı- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir