• DOLAR 32.576
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2491.14
  • ...
Diyanet`e yapılan saldırlar Türkiye genelinde kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı`na (DİB) yönelik yapılan karalama kampanyalarına karşı harekete geçen Diyanet-Sen, Türkiye genelinde “Diyanetime Dokunma, Diyanetine Sahip Çık” sloganıyla saldırıları kınadı.

Diyanet` yönelik saldırılar, başta Bitlis, Bursa, Bingöl, Adana, Batman ve Şanlıurfa olmak üzere Türkiye genelinde kınandı.

Konu hakkında Diyanet-Sen`den yapılan açıklamada, ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı`na yapılan acımasız saldırılara karşı olunduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı`na yönelik saldırı dilini kullananların, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendirilen açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığı`nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak, hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma Başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca Başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi, hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.” denildi.

Diyanetin ümmet coğrafyası için umut olduğu belirtilen açıklamada, “Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet`e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet`in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkânsızdır.” diye belirtildi.  

Charlie Hebdo Dergisi`ne yapılan saldırıları ‘Fransa çocuklarına ağlıyor` diyerek manşet yapanların İstanbul`da yaşanan saldırı için ‘katliam ülkesi` diyebildikleri ifade edilen açıklamada, “Kendilerine Türkiye`den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip ‘Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu` diyecek kadar İslam`a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler. Diyanet`e ve Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir.” denildi.

“Çamur at izi kalsın!”

 Açıklamanın devamında, “Diyanet İşleri Başkanlığı`na çamur at izi kalsın, diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde,  bilgi sahibi olmadan, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye`nin nişanesini taşıyan Diyanetine sahip çık. Sokakların ateş çemberine dönüştüğü, mayınlı arazinin artık metropoller olduğu, hendeklerin kazıldığı bu ülkede gençliğe sahip çıkmaya çalışan Diyanetine sahip çık!” ifadelerine yer verildi.

“Hiçbir strateji Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir”

Müslümanların Diyanet İşleri Başkanlığı`na sahip çıkması gereken en önemli dönemden geçildiği hatırlatılan açıklamada, “Dünyanın vicdan yoksunluğu yaşadığı, Avrupa`nın insanlık dramına kayıtsız kaldığı, fosfor bombalarının kilometrelerce öteden gönderildiği bir dönemde Diyanetine sahip çık. Hiçbir strateji Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir. ‘Hiçbir siyaset Müslümanların parçalara ayrılarak birbirini katletmesini önlemekten daha önemli değildir` diyen Diyanetine sahip çık. Kendilerine alim diyenlerin hile ve tuzaklarla vicdanı ve insanı hedef aldığı, insanlığın imanının çalındığı günümüzde imana ve İslam`a sahip çıkan Diyanetine sahip çık.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir