• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Diyanet`e yönelik saldırılara bir tepki de Şanlıurfa`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Şanlıurfa şubesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik sürdürülen karalama kampanyalarına karşı “Diyanetime Dokunma, Diyanetine Sahip Çık” sloganıyla basın açıklaması düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmanın akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez olduğunu belirten Diyanet-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Şibak, sapkın ve çarpık yorumların hiçbir ahlaki değerle ilişkilendirilemez olduğunu ifade etti.

Vatanlarını yabancılara şikâyet edenlerin o yabancılarla bir olduğunu söyleyen Şibak, “Charlie Hebdo Dergisine yapılan saldırıları ‘Fransa çocuklarına ağlıyor` diyerek manşet yapanlar İstanbul`da yaşanan saldırı için ‘Katliam Ülkesi` diyebiliyor. Kendilerine Türkiye`den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip ‘Aylan bebek büyüseydi, o da bir tacizci olurdu` diyecek kadar İslam`a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler.” ifadelerini kullandı.

“Diyanet`e ve Aylan bebeğe saldıranların besledikleri kaynak birdir”

Diyanet`e ve Aylan bebeğe saldıranların aynı kaynaktan beslendiklerini sözlerine ekleyen Şibak, “Diyanete çamur at izi kalsın diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde, bilgi sahibi olmanın, fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye`nin nişanesini taşıyan Diyanetine sahip çık.” diye çağrıda bulundu.

Sokakların ateş çemberine dönüştüğü, hendeklerin kazıldığı bu ülkede gençliğe sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Şibak, son olarak şunları kaydetti: “Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığına ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor. Yapılan saldırılar karşısında Diyanet alanaında etkili ve yetkili sendika Diyanet-Sen olarak ‘Diyanetime Dokunma-Diyanetine Sahip Çık` diyoruz.”

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir