• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...
Batman`da okula devamlılık konulu seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı`nın, kız çocuklarının okula devam oranını artırmak için hayata geçirdiği Kız Çocuklarının Okula Devam Oranının Artırılması Projesi kapsamında 3 gün süren seminere projede görev alacak öğretmenler ve imamlar katıldı. Bir otelin konferans salonunda yapılan seminere İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, öğretmenler ve bazı müftülük çalışanları katıldı.

Proje ile bilgi veren Batman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Bu projeden maksadımız özellikle kız çocuklarının eğitime kazanma uğraşıdır. Bu çerçevede rehber, din kültürü ve çocuk gelişim öğretmenlerimize 3 günlük seminerden sonra bizzat ev ziyaretlerine bulunacaklar. Özellikle kız ve okulla devam etmeyen çocuklarımızın okulla kazandırılmaları konusunda aileleri ikna turlarına başlayacağız. Bir toplumun geleceği olan kız çocuklarımız ve annelerimiz ne kadar bilinçli olursa o toplumunda geleceği o kadar aydınlık olacağı kanaati bizde var. Bunun için biz de özellikle kız çocuklarımızın eğitime kazandırma konusunda öğretmenlerimizin ve bu proje ekibimizin yürekten çalışacaklarına inanıyoruz.” dedi.

Her aileyi ikna etmenin kendilerinin sorumluluğu olduğunu dile getiren Aslan,  “Çünkü biz istiyoruz ki hiçbir öğrencimiz özellikle kız çocuğumuz eğitim dışında kalmasın. Yani çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebilmek için biz de elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz gerekiyor.  Öğretmen arkadaşlarıma bu projelerimiz asla kâğıt üzerinde kalmamalı ve davet ettiklerinde kendim de katılacağım. Çocuklarımızı eğitime kazandırmak için programlar çerçevesinde aileleri ziyaret edip anne babaların yüreğine değinmek, onları ikna etmek ve eğitim öğretim dışında hiçbir öğrencimizin kalmamalıdır.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir