• DOLAR 32.574
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2435.714
  • ...
SON DAKİKA
Kurtuluş: İftirayı eleştiri diye yutturamazsınız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Mardin Şubesi,  bazı medya organları tarafından Diyanet'e yönelik sürdürülen karalama kampanyalarına tepki gösteren amacıyla basın açıklaması yaptı. Mardin İl Müftülüğü Binası`nda yapılan açıklamaya Diyanet-Sen üyesi imamalar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulkadir Kurtuluş, İslam coğrafyasının dış işgallerin, iç savaşların, dikta rejimlerin, kitlesel göçlerin ve sefaletler ile inim inim inlemediğini söyledi.

Kurtuluş, “Fırsat buldukça da, Müslümanların kutsallarına, inanç değerlerine,  tarihi şahsiyetlerine ve yüce sembollerine saldırmaktan geri kalmazlar. Bunun son örneklerinden biri de, Diyanet İşleri Başkanımız muhterem Mehmet Görmezi ve Diyanet Kurumunu karalama teşebbüsleridir. Bilgeliği, ilmi derinliği ve meselelere vukufiyeti yanında tam bir dava adamı olan Başkanımızı şer cephesine asla yedirtmeyeceğiz. Başkanımıza hürmet, muhabbet ve itimadımızın tam olduğunu buradan ilan etmek istiyoruz.” dedi.

Diyanet`in tüm çalışmalarının ve reisinin yaşamının açık, hukuki ve kamuoyu önünde cereyan ettiğine işaret eden Kurtuluş, “Allah`a şükürler olsun ki Diyanet camiası olarak milletimizi utandıracak ve başımızı öne eğecek bir duruma düşmeye müsaade etmedik ve etmeyeceğiz. Birkaç gün önce, dine ve dindarlara karşı düşmanca tutumuyla malum olan bazı ulusalcı ve kimi paralelci gazete müsveddeleriyle, aydın bozuntularının önce içeride ve sonra da dış medyada Diyanet Kurumunu ve Reisini iftiralarla ve çarpıtmalarla karalamaya çalışmasını esefle ve üzüntüyle izledik. Mardin Diyanet Sen olarak; Bu şer cephesine malzeme taşıyan ve kelimelerle oynayarak anlam saptırması üzerinden camiamıza ve kurumumuza iftira ve karalamada bulunanları şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

“Herkesin herkesi eleştirme hakkı vardır, ancak hiç kimsenin iftira ve karalamayı eleştiri diye bize yutturmasına müsaade edemeyiz” diyen Kurtuluş,  bunların kötü niyetli ve düşmanca bir davranış içinde olduklarını iddia etti.

Kurtuluş sözlerini şöyle sürdürdü; “Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma Diyanetin görüşü olarak takdim edilemez. Bu nedenle kendilerini samimi ve ciddi bir tövbeye davet ediyoruz. Diyanet`e, Kuran kurslarına ve Suriyeli minnacık Aylan bebeğe saldıranların beslendikleri kaynak birdir. Diyanet İşleri Başkanlığı`na çamur at izi kalsın, diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bu günlerde,  dünyanın en ücra yerlerine hizmeti taşıyan Diyanetine sahip çık! ‘Hiçbir strateji, Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir. Hiçbir siyaset, Müslümanların parçalara ayrılarak birbirini katletmesini önlemekten daha önemli değildir` diyen Diyanetine ve Reisine sahip çık!” (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir