• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
STK`lara uyuşturucuyla mücadele anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğünde, STK temsilcilerine uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalar anlatıldı.

Halk Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen koordinasyon kurulu toplantısında; Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürlüğü ile Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerince, uyuşturucu ile mücadele alanında yapılan faaliyetler hakkında slayt sunumu eşliğinde bilgilendirmede bulunuldu.

Toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, toplum ve halk sağlığının korunmasında, uyuşturucu ile mücadelenin önemine değindi. Toplumun huzur ve güvenliğini derinden sarsan uyuşturucunun özellikle gençler arasında yaygın kullanılmaya başladığına dikkat çeken Ertaş, “Uyuşturucu madde kullanımının önlenebilmesi için uyuşturucu ile mücadelede arzın engellenmesine yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra bağımlılığın engellenmesi gerekir. Aynı zamanda uyuşturucu kullanıcılarının tedavi edilip, rehabilitasyonları sürecinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmalı ve gerekli tedbirlerin alınması önemli.” dedi.

Özellikle gençlerin uyuşturucu ile mücadelede konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değinen Ertaş, “Bu konuda eğitim ve önleme faaliyetlerine önem verilmesi gerekmektedir. Diyalog ve işbirliğine büyük, görüş ve önerilerine önem verdiğimiz tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, bu konuya büyük destek vereceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantı; uyuşturucu ile mücadelede yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunulması, görüş ve önerilerin dile getirilmesi ve uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği şeklindeki mesajla son buldu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir