• DOLAR 32.504
  • EURO 34.648
  • ALTIN 2491.385
  • ...
Batmanlı vatandaştan `İnsanlık ölmedi` dedirten davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da dün “İnsanlık halen ölmedi” dedirten bir olay yaşandı. Bir bankadan parasını çekmeye giden Ercan Akgül,  gişe görevlisinin kendisine 10 bin TL fazla para verdiğini saatler sonra fark ettikten sonra örnek bir davranış sergileyip parayı geri getirdi.

Ercan Akgül, araba almak için bankaya giderek, gişe görevlisine hesabında bulunan 39 bin 500 TL parayı çekmek istediğini söyledi. Gişe görevlisi, Akgül`e hesabındaki parayı verdiği sırada bir anlık dalgınlık nedeniyle 10 bin TL de fazla para verdi. Ancak o an ne gişe görevlisi ne de Akgül bu hatanın farkına vardı.

Bankadan çıkan Akgül, birkaç saat sonra aldığı parayı saydığı sırada 10 bin TL`nin fazla olduğunu fark etti. Bunun üzerin hemen bankaya giden Akgül, yanlışlıkla verilen 10 bin TL`yi görevlilere teslim etti.

Bankaya parayı teslim eden Ercan Akgül, kendisinin defalarca dolandırıldığını belirterek, “Araba almak için bankadaki 39 bin 500 TL paramı çekerken, gişe görevlisi bana yanlışlıkla 10 bin TL fazla para vermiş. Saatler sonra parayı sayarken 10 bin TL paranın fazla olduğunu gördüm ve bana verilen 10 bin TL parayı hiç tereddüt etmeden banka yetkililerine teslim ettim.” dedi.

Kendilerine fazla parayı iade eden Akgül`e teşekkür eden banka yetkilileri, bu zamanda böylesi insanların olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. (M. Fatih Akgül- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir