• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak Valiliğinde Silopi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi’de gerçekleştirilen operasyonların detaylarını aktaran Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 518 barikatın kaldırıldığını ve 270 çukurun da kapatıldığını söyledi. Operasyonlarda çok sayıda PKK’linin öldüğünü aktaran Vali Su, çok miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini belirtti.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi ilçesinde 1 ayı aşkındır süren sokağa çıkma yasağının gündüz vakti kaldırılması ve operasyonlarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Valilik konferans salonunda gerçekleşen basın açıklamasında Vali Su, sokağa çıkma yasağının sona ermesi ile geri dönen vatandaşların, her hangi bir kablo ve materyal bulunduğunda haber vermelerini istedi.

Sokağa çıkma yasağının her gün 05.00 ila 18.00 saatleri arasında uygulanmayacağını hatırlatan Vali Su, Silopi de icra edilen operasyon sonucunda çok sayıda kalaşnikof marka silah, pompalı tüfek, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılarla çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiğini, çok sayıda PKK’linin öldürüldüğünü söyledi.

Yapılan operasyonda 518 barikat, 270 çukur ve 800 adet el yapımı kuvvetli patlayıcının bertaraf edildiğini ifade eden Su, şöyle konuştu:

“Sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşlarımızın sağlık, gıda, ilaç ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmıştır. Bu amaçla ilimize mevcut sağlık personeline ilaveten 105 sağlık personeli takviyesi yapılmış, muhtemel ihtiyaçlar için bir uçak ve bir helikopter ambulans hazır tutulmuştur. Bu süre zarfında Silopi ilçemizde 112 hizmetleri ile ilgili olarak ambulanslara yönelik terörist saldırılar sebebiyle ulaşılamayanlar hariç 2 bin 750 vakaya müdahale edilmiş, acil serviste 8 bin 650 hastaya bakılmış ve tedavileri yapılmış, 188 doğum gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçları için gerekli tedbirler alınmış, açık tutulan market, fırınlara ilaveten Silopi Kaymakamlığınca 9 bin 430 adet gıda paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.”

 Su, halkın elektrik, su gibi altyapı ihtiyaçları için ilgili kurumlara gerekli güvenlik tedbirleri sağlanarak hizmetlerin yapılmasına yardımcı olunduğunu dile getirdi. 

İnsanların başta yaşam hakkı olmak üzere sağlık, mülkiyet, özgürlük gibi en temel hak ve hürriyetlerini kurdukları mayın tuzaklı barikat ve çukurlar ve silahlı saldırılarla tecavüz eden PKK’lilerin sadece bunlarla kalmadığını aktaran Su, “Vatandaşlarımızın evlerini işgal ederek, duvarlarını kırarak ve evlerine de patlayıcılar yerleştirerek görülmemiş bir vahşet ve insafsızlık sergilemişler.” diye konuştu.

“Vatandaşlar şüpheli bir durumda mutlaka kolluk kuvvetlerine bilgi versin”

Vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamının sağlandığını ifade eden Su, şöyle devam etti: “Bu süreçte evlerini bırakarak yakınlarının yanına giden vatandaşlarımızın geri döndüklerinde özellikle dikkatli olmalarını; şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri gibi materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bilgi vermelerini özellikle rica ediyorum.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir