• DOLAR 32.496
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.436
  • ...
Sokağa çıkma yasağının ardından Silopi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi`de sokağa çıkma yasağı bugün saat 05.00 itibariyle kaldırılırken, yasağın ardından çatışmaların ilçeye verdiği tahribat da ortaya çıkmış oldu.

Halk, yaşadıkları şehrin, ev ve işyerlerinin son halini görmek için ilçeye dönüş yaparken gördükleri manzara karşısında büyük bir şok yaşadı.

Ev ve işyerlerinin PKK`liler tarafından mevzi olarak kullanıldığı görülürken, duvarlar arasında rahat geçiş yapmak için menfezlerin açılması dikkat çekti.

Hemen hemen her yerde kurşun ve şarapnel parçası izlerini görmenin mümkün olduğu ilçede alt yapı da adeta çökmüş durumda.

İlçede çukurların çoğu kapatılıp, barikatlar da kaldırılırken patlayıcı tehlikeleri de sürüyor. İlçede yasak kalkmasına rağmen el yapımı patlayıcılar nedeniyle halk tedirginlik yaşıyor.

Kimi esnaf, aylar sonra kepengini açarken içlerinde buruk bir sevincin olduğunu dile getirdi. Yeşiltepe mahallesinde işyeri zarar gören berber Mesut Bilişik, bölgede artık bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini söyledi.
İş yerinin büyük hasar gördüğünü belirten Bilişik, “Dün akşamdan beri müşterilerimiz gelip bizi tıraş et diyorlardı. Dükkânımız bu halde olmasına rağmen gördüğünüz gibi hala çalışıyoruz. Ne yaparsak yapalım yine mağdur olan biziz. Dileriz ki bir daha böyle şeyler yaşanmaz.” dedi. (İLKHA)

,

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir