• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...

MÜSİAD Mardin Şubesi Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Nurettin Kasap, yapılması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 1040 dönüm üzerine 72 adet fabrikanın kurulacağını söyledi.

Yatırımlarım gerçekleştirebilmesi için güven ve huzur ortamının tesis edilmesi gerektiğini söyleyen Kasap, “İnşallah 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde alt yapı çalışmaları bitinceye kadar, bu ortamda sağlanır, bizde başvurularımızı hayata geçirme fırsatı buluruz.” dedi.

Kurulacak olan 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde tarım dışı alanlara sektörlere ağırlık verilme çalışıldığını aktaran Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü; “1. Organize Sanayi Bölgesi ağırlıkta tarımsal sanayidir. 2. Sanayi Bölgesi’nde tarım dışı diğer sektörlerde ağırlık verilmeye çalışılıyor. Dün 2. Organize Sanayi Müdürü Mahmut Acay ile yaptığım görüşmede şuana kadar 58 tane başvuru yapıldığını söyledi. Bu 58 tesisten 21 tanesi MÜSİAD üyeleri tarafından yapılan başvurudur. Bu 58 tesisten yaklaşık 50 civarında da forum alanlar ve hazırlık yapanlar olduğunu söyledi. 2. Organize Sanayi Bölgesi birkaç etaba bölünmüş. Sadece şuanda faaliyete geçecek olan 1040 dönümde 72 parsel. Yani 72 tane fabrika alanı olacak birinci etapta. Bu birinci etap için 58 tane başvuru var.” (M. Salih Keskin – İLKHA)