• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Avrupa'daki tesettür karşıtı politikalara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı ve Avrupa’da son zamanlarda İslami tesettür ve giyime karşı alınan sert politikalar ile ilgili konuşan Kayapınar ilçe Müftüsü Sırrı Şık, medeniyet ve özgürlüğün temsilcisi olduğunu iddia edenlerin, yaptırımları nedeniyle kendi söylemleri ile çeliştiğini belirtti.

İslam’ın şiarı olan örtüyü anlamanın iman meselesi olduğunu söyleyen Müftü Şık, çarşafa, peçeye, İslami giyime yönelik insanlık dışı uygulamaların ve yaptırımların tüm insanlığı ilgilendiren bir mesele olduğuna dikkat çekti.

Batılının, Müslümanların iman gereği giydikleri çarşafı ve peçeyi anlamalarının mümkün olmadığını ifade eden Şık, bunun iman meselesi olduğunu söyleyerek, “Kalbinde iman taşımayan birinin örtüden yana endişe duyması düşünülemez. Bu bakımdan onlar örtüyü, esaret ve kölelik olarak algılayabilirler. Hatta belki örtülü ve çarşaflara baktıklarında acıyorlardır. Oysa, örtü bir İslam şiarıdır. Allah’ın bir şiarıdır. Örtü insanın imanına şahitlik eden bir öğedir. Onu anlamak için Müslüman olmak ve imanı tatmak gereklidir.” dedi.

“Özgürlüğü savunan ülkelerin özgürlüğü kısıtlamaları çelişkidir”

Özgürlük iddiasında bulunanların özgürlük, hak ve hukuk bakımından ikili oynadıklarını dile getiren Şık, “Medeniyet söyleminiz, demokrasi sloganınız ve insan haklarına bakışınız irdelenecektir. Özgürlükleri savunan bir ülke, özgürlükleri kısıtlayacak bir anlayış sergileyecek olursa veya bu noktada mağdur bırakılanları sahiplenmeyecek bir tutum içerisini girerse, bu onların kendi slogan ve inanışlarıyla çelişkili bir durumdur.” diye konuştu.

Müslümanları temsil eden kılık, kıyafet, sakal, cübbe, sarık, başörtüsü ve çarşafın İslam dininin güzelliklerini yansıtması gerektiğini ifade eden Şık, bu simgeleri taşıyan Müslümanların düşeceği hataların İslam’a mal edilebileceğine işaret ederek, Müslümanların bu konularda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

“Örtü sadece kadınları değil erkekleri de ilgilendirir”

Özellikle kadınların örtü konusunda daha fazla hassas olması gerektiğini vurgulayan Şık, “Bir de örtünün aynı zamanda bir simge olmasından dolayı hayata yansıyan yönleri vardır. Genel olarak örtü sadece kadınlar için değildir; aynı zamanda erkekleri de ilgilendirir.” ifadelerini kullandı.

Medeniyetlerin beşiği ve özgürlüklerin ülkesi olarak lanse edilen küresel bazı güçlerin simgelerden yola çıkarak bir algı yönetimine gittiklerini kaydeden Şık, “Dikkat etmezsek fark etmeyeceğimizi küçük küçük simgeler ile bazen bir yazının, bazen bir simgenin içerisine sıkıştırmak suretiyle dahi sembolleri kullanarak medeniyeti oluşturma cihetinde gittiklerini görüyoruz. Dolayısıyla İslami temsil eden çarşaf veya peçe bunlara karşı durunca simgeler savaşı ortaya çıkıyor. Simgeler savaşı medeniyetler savaşını da beraberinde getiriyor.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge, Yunus Sırat- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir