• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...
`Yeni Bir Savaş Ahmaklığına Düşmesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamdan, savaşın işgal devleti açısından çok daha ağır maliyetinin olacağını hatırlatarak bunun tüm Arap âlemini harekete geçireceğini dile getirdi. 

Hamdan, Filistin gazetesinin kendisiyle yaptığı ve dünkü (10 Nisan Pazar) sayısında yayınladığı röportajında şu ifadelere yer verdi: "Biz siyonist düşmanla uzun soluklu bir savaş halindeyiz. Bazen bu savaşın ateşi yükselirken bazen de mücadelenin devam ettiği gerçeğini gizlemeyecek bir sakinleşme olmaktadır. İşgalin son dönemde Gazze`ye yönelik şiddetini artırmasının sebeplerinden biri bölgede önemli bir değişimin yaşanması ve bilinçlenmenin artmasıdır. Dolayısıyla kendisine güvenlik sağlayan çevreyi yavaş yavaş kaybettiğini ve artık bir altmış yıl daha ayakta kalması garantisinin olmayacağını hesap etmektedir. Üstelik bölgedeki değişim Filistin direnişinin bileğini güçlendirdiği bir dönemde gerçekleşiyor."

Hamdan, işgal devletinin bölgedeki değişimin kendisine olumsuz yansımaları hakkındaki endişesinden dolayı direnişi tehdit ve kuşatma amacıyla bu saldırılarını hızlı bir şekilde yoğunlaştırma yoluna başvurduğuna dikkat çekti. Fakat bu saldırılardan dolayı Hamas`ın herhangi bir şekilde geri adım atmayacağını, sabırlı ve kararlı hareket edeceğini, işgal devletinin herhangi bir savaşa başvurması durumunda ise bunun kendisine maliyetinin çok daha ağır olacağını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir