• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Yoğun kar ve kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu ve Karabük'ün kuzeyi ), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Ağrı ile Batman ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli kar; Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu belirtildi, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Rüzgârın genellikle kuzey, kuzeybatı, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/s) esmesi bekleniyor.

Soba ve baca gazı zehirlenmeleri

Türkiye`nin doğu kesimlerinde rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin doğusu aralıklı kar yağışlı.

Ege: Çok bulutlu, Afyonkarahisar, Denizli ve Kütahya çevreleri hafif kar yağışlı.

Akdeniz: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışı olmak üzere Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana'nın doğu ilçeleri ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Çok bulutlu, doğusu ile Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri ile Konya'nın güney ve doğu kesimleri aralıklı kar yağışlı.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Kar yağışlı -3/1

Ankara: Kar yağışlı -4/0

İzmir: Parçalı çok bulutlu 0/6

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 7/13

Diyarbakır: Karla karışık yağmurlu 1/4

Batman: Yağmurlu 1/6

Van: Yoğun kar yağışlı -1/3 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir