• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bu Yasa Teklifi, Ulusal Şerefimize Saldırıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasa teklifinin Türk ulusunun tarihine de saldırı anlamına geldiğini kaydeden Davutoğlu, ``Bu yasa teklifinin, Fransa`nın değerlerine de aykırı olduğunu söyledi.

Türkiye`nin bütün konuları özgür bir şekilde tartışmaya hazır olduğunu ifade eden Davutoğlu, ``Hazreti Muhammed`e saldırı olduğunda, Avrupalılar bunu ifade özgürlüğü sorunu diyor. Şimdi de bir bir fikri cezalandırmaya çalışıyorlar. Bu yasa teklifi entelektüel tarih ve Fransız değerleri için de saldırı`` dedi.

``Dar görüşle siyasi hesapların değerlerimizi öldürmesine izin vermeyeceğiz`` diyen Davutoğlu, ``Bu yasa bu kadar çok önemliyse daha önce niye oylanmadı. Bu kadar popülist olmak tehlikeli`` ifadesini kullandı.

Sarkozy söz vermişti

Yasa teklifinin gündeme gelmesini şaşkınlıkla karşıladığını belirten Davutoğlu, ``Çünkü Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`nin, diplomasi danışmanı Jean David Levittte aracığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a bu tür bir yasa teklifinin kabul edilmesinin engellenmesi konusunda söz vermişti`` dedi.

Türkiye`nin Ermenistan`a karşılıklı olarak arşivleri açarak bu konununu tartışılmasını önerdiğini hatırlatan Davutoğlu, bu tür girişimlerin Türkiye ve Ermenistan arasındaki yakınlaşma sürecine de zarar vereceği uyarısında bulundu.

``Başbakan Erdoğan, 1937`deki Dersim katliamını tanıdı, 1915 olaylarını konuşmak neden zor-`` şeklindeki bir soru üzerine Davutoğlu, ``Biz her şeyi konuşuyoruz, Ermeni komşularımızın acısını da paylaşmaya hazırız. Ancak tarih tek taraflı okunmaz`` değerlendirmesinde bulundu.


AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir