• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Umut-Der Herkesi Yardım Etmeye Çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği Umut Der Gıda Bankası 2011 yılı faaliyeti değerlendirmesinde bulunmak amacıyla basınla bir araya geldi. MADO`da saat: 9.30`da yapılan kahvaltılı basın toplantısına Umut Der Genel Başkanı İsa Aydın ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Genel Başkan İsa Aydın, Umut Der Gıda Bankası`nın kuruluşundan bu yana yaptıkları faaliyetleri basın vasıtası ve bültenlerimiz ile kamuoyuyla tüm şeffaflığıyla paylaştıklarını belirterek, "Umut-Der Gıda Bankası yaptığı yardımlar ile Batman halkını onurlandırmıştır. Umut-Der Gıda Bankasının başarısı Batmanın başarısıdır. Şu an itibarı ile Umut-Der Gıda Bankası kendi alanında Batmanlılara yakışır şekilde markalaşmış olup ünü Batman dışına taşmıştır. Bu durum Batman adına sevindiricidir. Batman adına bu fonksiyonun sürdürülmesinde hepinizin katkısı vardır." şeklinde konuştu.

 

Bugüne kadar değerli hayırseverlerin mağdurların feryadına umut olmak büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Aydın, "Biz Batman adına bu sorumluluğu elimizden geldiğince hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz ve inanıyoruz ki, derneğimize ulaşan, gelen kısıtlı yardımlar ile ancak bu kadarı yapılabilirdi ve biz de yaptık." dedi.
 
Gelinen aşamada Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından sonra fakir ve muhtaçların, başvurduğu kurum durumunda olduklarını ve hizmetlerinin yaygın bir şekilde duyulmasından dolayı yüklerinin daha da arttığını dile getiren Aydın, "Bu yükü tek başımıza omuzlamak mümkün değildir. Gelinen nokta itibarıyla siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna bu sorumluluğu paylaşma ihtiyacı duyduk. Çünkü sorumluluklar paylaşmakla hafifler" ifadelerini kullandı.
 
Ayırım Yapmadan Yardım Yapyoruz
2011 yılı itibari ile yaptıkları yardımların periyodik bir şekilde ihtiyaca binaen temin edilmeye çalışıldığını belirten Aydın, "Hem Van`a gönderdiğimiz yardımlar hem de 2. depremden sonra Batman`a gelen depremzedelere yaptığımız yardımlar nedeniyle derneğimizde bulunan en son gıda malzemeleri de bu hafta itibarı ile tükenecektir." dedi.
 
2011 Yılında 642 Bin TL`lik Yardım Yapıldı
Böylesi bir afet karşısında Batman halkının göstermiş olduğu fedakârane yardımlardan dolayı teşekkür eden Aydın, Batman halkının yaptıkları yardımların azımsanmayacak türden olduğunu ancak yardımların sürekliliğini beklediklerini ifade ederek, "Bu çağrımız şu ana kadar bizlere destek olanların yanı sıra herkesedir. Çünkü Umut Der Gıda Bankası din, ırk, dil ve siyasi düşünce ayırımı yapmadan hizmet etmiştir. Bu nedenledir ki, mağdur duruma düşmüş veya düşürülmüş her kesime yardımlarımız ulaşmıştır. 2011 yılı ayni ve nakdi yardım miktarı 642.753,38 TL tutarındadır." dedi.
 
Gıda Bankasında Yardımlar Tükenmek Üzere
Yardım dağıtım konusunda talep kimden gelirse gelsin, (Resmi, STK ve İş Adamları ) Umut-Der Gıda Bankası olarak fakir ve muhtaçlara ulaştırma konusunda katkı sunmaya hazır olduklarını vurgulayan Aydın, "Batman halkının şunu bilmesini isteriz ki, şu an itibarıyla gıda bankamızda vereceğimiz gıda yardımları tükenmek üzeredir. Depremzedelerin yanı sıra Batman`ın mağdur ve muhtaç aileleri de bizlerden yardım beklemektedirler" şeklinde çağrıda bulundu.
 
Basın toplantısında sorulan sorular üzerine Aydın, yardımları herkese evlerinden imza karşılığı dağıttıklarını ve Gıda Bankası`nda barkot sistemiyle çalıştıklarını belirtti.
 
Aydın, Van bölgesinde 26 bin aileye kardeş bölge STK`larla birlikte yardım ulaştırdıklarını kaydetti.
Sorulan soru üzerine Belediye Gıda Bankası, Valilik ve diğer kurumlardan kendilerine teklif gelmediğini, Umut Der olarak halkla birlikte çalıştıklarını belirten Aydın, "Bize teklifte bulunmadılar." ifadelerini kullandı.
 
Yapılan Yardımlar
Umut-Der Gıda Bankası 2011 yılında; 2855 aileye 127.101,37 TL tutarında gıda yardımı, 478 aileye 58.605,45 TL tutarında giyim, 181.095,00 TL tutarında nakdi yardım, 59.500,00 TL tutarında 3500 aileye kırmızı et, 131 öğrenciye 4.617,00 TL tutarında kırtasiye yardımı, 80.693,00 TL Somali`ye nakdi yardım ile Van ve çevresinde meydana gelen deprem dolayısıyla 212.334,056 TL tutarında yardım Van`dan Batman`a gelen depremzedeler için; 30 aileye barınma temini, 9.219,00 TL tutarında 142 aileye gıda yardımı, 2.218,50 TL tutarında giyim yardımı, 44 aileye de muhtelif ev eşyası yardımı yapıldığı belirtildi.
 
Yardımda bulunmak isteyenlere verilen iletişim adresleri ise şöyle; Bahçelievler Mahallesi Nur Apartman 1623 Sokak No:15/1-Batman.
 
Veysi Demir, Muhyeddin Beyca - İLKHA
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir