• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Diyarbakır`da 2 kişiye daha Domuz Gribi tanısı konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine başvuran anne H.E. ve kızı F.E`ye halk arasında ‘Domuz Gribi` olarak bilinen H1N1 virüsü tanısı konuldu. Anne ve kızı İntaniye Servisine yatırılarak tedaviye alındı.

Başka hastalıklardan dolayı intaniye servisinde yatan hasta ve hasta yakınları ise H1N1 hastası olan hastaların normal odaya değil de karantina odasına alınması gerektiğini belirterek uygulamaya tepki gösterdiler.

Vaka hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamada bulunan Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekim Doktor Şenol Gedik, normalde bu tür hastalar için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir klinik ayrıldığını ancak hem bu hastanede hem de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde yer olmadığı için hastaların Diyarbakır Selhaddini Eyyubi Hastanesinde büyük bir oda da çapraz şekilde yatırıldığını belirti. 

İki hastanın da iyileşen hastalar olduğunu ifade eden Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekim Gedik, “Bu hastalarımıza herhangi bir doktor bakmıyor. İntaniye doktoru bakıyor.  Uzman doktorumuzun kararıyla bu iki hastamız büyük bir oda da çapraz şekilde yatırılmışlar.” dedi. 

Hastaların, hastalığı bulaştırma riskinin olmadığını sözlerine ekleyen Gedik, risk gruplarını ise “Şeker hastaları, yaşlılar, KOAH, böbrek yetmezliği olan hastalar.” olarak sıraladı.

Gedik son olarak, hastaların tedavilerinin devam ettiğini ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir