• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
Batman Dernekler Müdürlüğünden beyanname uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, yazılı basın açıklaması yaparak “Dernek Beyannameleri” ile ilgili duyuru yaptı.

Açıklamada, “5253 sayılı Dernekler Kanunu`nun “Beyanname verme yükümlülüğü ve denetim” başlıklı 19. maddesinin 1. fıkrası dernekler, yılsonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. Beyannamenin düzenlenmesine ilişkin esas ve usuller yönetmelikte düzenlenir, hükmüne amirdir.” denildi.

Derneklerin yıllık beyannamelerini verme döneminin 1 Ocak`tan başlayıp, Nisan ayının sonuna kadar devam ettiği belirtilen açıklamada, “Daha önce şifre alan dernekler, mevcut şifreleriyle giriş yaparak 2015 yılına ait beyannamelerini bir Ocak 2016 tarihinden itibaren doldurabileceklerdir. Şifresi olmayan dernekler ise www.dernekler.gov.tr web adresinden “Derbis şifresi almak istiyorum” linkini kullanarak şifre alabilirler. Aldıkları şifre ile sisteme giriş yaparak beyannamelerini internet üzerinden doldurarak beyannamenin çıktısını alabileceklerdir. Alınan beyanname çıktısını yönetim kurulu başkanlığınca onaylayarak dernek dosyalarında muhafaza etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, dernek şubelerinin de dernek beyannamelerinin bir suretini dernek merkezlerine verme yükümlülüğünde olmaları nedeniyle, tüm dernek şubelerinin Şubat ayı sonuna kadar beyannamelerini sisteme girmeleri gerekir. Nisan ayı sonuna kadar 2015 yılı beyannamesini www.dernekler.gov.tr sistemine girmeyen derneklerin 5253 sayılı Dernekler Kanununun 32. maddesi gereğince, haklarında idari işlem yapılacaktır.” uyarısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi: “Dolayısıyla, derneklerin beyanname verme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için son güne kadar beklemeyerek yukarıdaki işlemleri süratle yapmaları, gerek idare gerekse dernekler açısından ciddi kolaylık sağlayacaktır. Konunun önem ve hassasiyeti göz önünde bulundurularak dernek yöneticilerine katkı sunmak amacıyla, Valiliğimiz İl Dernekler Müdürlüğü bünyesinde “Beyanname Tanzim ve Destek Masası” oluşturulmuştur.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir