• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
Adana UMUT DER`den Depremzedelere Ekmek Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana UMUT-DER, Van`da yaşanan yıkıcı depremin ardından Adana`ya göç eden depremzede ailelere yardım etmeye devam ediyor. Depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapan UMUT-DER, son olarak ta depremzedelerin yoğun talebi üzerine ekmek dağıtımı yapmaya başladı.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Adana UMUT DER Başkanı Selahaddin Yeniay, şu ana kadar yüzlerce depremzede aileye; çeşitli ev eşyası, giysi ve gıda gibi yardımlarda bulunduklarını söyledi. Yardım için evlerini ziyaret ettikleri depremzede ailelerin kendilerinden en çok gıda ve ekmek talep ettiklerini belirten Yeniay; "Ekmek yardımında bulunabilmek için fırıncı esnafı gezerek durumu onlara anlattık. Allah razı olsun birçoğu belirli sayıda ekmek bağışlamayı kabul etti. Biz de sabahleyin tek tek fırınlara gidip topluyoruz, merkezimize getirerek tespit ettiğimiz depremzede ailelere dağıtımını yapıyoruz" dedi.
 
Hafta başından bu yana ekmek dağıtımına başladıklarını belirten Yeniay; "Günde yaklaşık 500-600 civarı ekmek topluyoruz. Bunları 50-60 kadar aileye dağıtıyoruz. İnşallah bunu sürdürmeye çalışacağız. Buradan Adanalı fırıncı esnafına seslenmek istiyorum. Biraz daha ekmek katkılarını arttırırlarsa biz daha çok aileye ulaşmış olacağız" dedi.
 
Yeniay, dileyen hayırsever fırıncı esnafının 0322-352 70 52 & 0542-626 46 63 telefonlarından kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir