• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
"Gribe yakalanmamak için bitki çayları tüketin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de son zamanlarda artan grip salgınlarına karşı bazı tavsiyelerde bulunan Diyarbakır`daki aktarlar, gribe yakalanmamak için şifalı bitki tüketiminin önemli çözümlerden olduğunu söylediler.

Merkez Bağlar ilçesinde şifalı bitki satışı yapan Yakup Uluışık, aniden değişen hava şartlarının gribe neden olduğunu belirtti.

Gribin soğuk algınlığından meydana geldiğini aktaran Uluışık, “Son zamanlarda görülen düzensiz hava şartlarından dolayı sıkıntılar meydana geldi. Yöresel inanca göre, yağmurdan önce karın yağması hastalıkların haddinden fazla çoğalmasına sebep olur. Bunun en büyük sebeplerinden biri de griptir. Grip, soğuk algınlığından meydana gelir. Soğuk algınlığı nedeniyle insanlarımızın yaşadığı büyük rahatsızlık var.” dedi.

Müşterilerin grip rahatsızlığı için daha çok ıhlamur ve kış çayı gibi bitkileri tercih ettiğini dile getiren Uluışık, “Soğuk algınlığı sıkıntısı, düzensiz yemek, düzensiz uyuma, düzensiz hareket etmek ve yemek yerken lokmaları büyük yutmak gibi sebeplerle meydana geliyor. Gribe yakalanmamak için öncelikle bunların düzene girmesi gereklidir. Eğer gribe yakalanırsa içerisinde en fazla C vitamini barındıran limon, ıhlamur ve kış çayı tüketilmesi, sonuç alınmazsa da buhar tedavisi yapılmalıdır. Zaten müşterilerin de bizden yoğun olarak talep ettikleri ıhlamur, kış çayı, limon ve C Vitamini ağırlıkta bulunan bitkisel ilaçlardır.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir