• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
666 Sayılı KHK`ya Tepkiler Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Türk Eğitim Sen Konya Valiliği önünde, eşit işe eşit ücret ve öğretmenlere ek ödeme yapılması için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata okudu.

Eşit işe eşit ücret konusunda sendikaların görüşlerinin hiçbir şekilde alınmadığını belirten Ata, `` Sendikaların görüşü hiçbir şekilde alınmadan hazırlanan 666 sayılı KHK ile asıl iyileştirme yapılması gereken kesimlerin göz ardı edildiği açıktır. Anlaşılan o ki bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olunan günleri çoktan geride bırakmışız. Bugüne kadar öğretmen ve akademisyenlerin maaşlarında hiçbir şekilde iyileştirme yapılmamış, bu meslek grubu ikinci plan atılmıştır. Yetiştirdiğimiz insanların, bize verdiği değer ortadadır. Bu ülkenin nesillerini yetiştirenlere karşı yapılan bu vefasızlık, bizleri derin üzüntülere boğmaktadır``şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşeği eleştiren Ata, `` Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in öğretmenlerin 2002 yılında aldığı maaş 470 liraydı ve 165 lira ek ders ücreti alıyorlardı. Bugün yaklaşık 1600 lira en düşük öğretmen maaşı ve 457 lira da ek ders ücreti alıyorlar` demesi ise ayrı bir tartışma konusudur. Sayın Bakan kendi dönemlerinde piyasaya ne kadar zam yaptıklarının farkında değil galiba! Çünkü 9 yılda zamlar peşi sıra gelmiş, hayat giderek pahalanmıştır. Üstelik her öğretmen ek ders ücreti almamaktadır. Tüm öğretmenleri ek ders ücreti alıyormuş gibi göstermek konunun uzmanı bir Bakana hiç yakışmamıştır. Bu en hafif deyimle kamuoyunu aldatmak, yanlış yönlendirmek anlamına gelmektedir``dedi.

M.Sait Adiyaman-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30631.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30632.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir