• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
`Kur`an Yakma Provokasyonu` Bu Sefer İngiltere`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son genel seçimlerde Güney Galler bölgesinden aday olan Owens’ın, Kuran sayfalarını yakarkenki görüntülerini Observer gazetesi ele geçirdi. Gazete yönetimi, ilgili görüntü dosyasını bir provokasyona sebebiyet vermemek için vakit kaybetmeden Güney Galler Polisi’ne teslim ettiğini açıkladı. Bunun üzerine polis, 40 yaşındaki Galli politikacıyı gözaltına aldı.


İngiltere İçişleri Bakanlığı sert bir açıklama yaptı. “Hükümet olarak Kur`an sayfalarının yakılmasını kesin bir dille kınıyoruz” denilen açıklamada, bu durumun “çoğulcu ve hoşgörülü” toplum yapısının temel dinamiklerine bir saldırı niteliği taşıdığı belirtildi.

OWENS, GALLER MECLİSİ SEÇİMLERİNDE ADAY GÖSTERİLMİŞ
 

Daha önce de konsey üyesi olarak görev alan Owens, 5 Mayıs’ta yapılacak Galler Meclisi seçimlerinde BNP’den aday olarak gösterilmiş. Owens ile birçok kez yan yana çekilmiş fotoğrafı bulunan BNP lideri Nick Griffin’in görüntülerden haberinin olmadığına inanılıyor.


5 dakikalık görüntülerde, üzerinde “Whitelaw no Surrender” yazılı t-shirt giyen kişinin Sion Owens olduğunun açıkça görüldüğü bildiriliyor. Filmde, Owens elindeki yanıcı maddeyi Kur`an`ın üzerine döküyor. Owens, daha sonra kibrit ile sayfaları ateşe veriyor. Bu sırada kamera, yanan Kur`an`ın üzerine yakınlaştırılıyor.


Polis, görüntüleri inceledikten sonra hemen harekete geçerek Owens’ı birkaç saat içinde gözaltına aldı. Güney Galler Polisi, “Bu tür suçlamaları yakından takip ediyoruz ve bu şekildeki hoşgörüsüz davranışları kesinlikle kabul edilemez buluyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. Çirkin olayı Owens ile gerçekleştirdiği sanılan bir kişinin de sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtiliyor.


Geçtiğimiz haftalarda da ABD’li Pastör Terry Jones, görev yaptığı Florida’daki kilisenin bahçesinde benzer bir provokasyonda bulunmuş ve Müslümanların protestolarına sebep olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir