• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Belgesiz Ustalar Belgelerini Alsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Çevre ve Şehircilik Bingöl İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ocak ayından itibaren inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgesi olmayan inşaat ve tesisat ustalarının çalıştırılmayacağı belirtilerek, yetki belgesinin verilebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bingöl İl Müdürlüğü`ne gerekli evrakların teslim edilerek müracaatta bulunulması istendi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkındaki Yönetmelik, 01.01.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. 01.01.2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgesi olmayan inşaat ve tesisat ustaları çalıştırılmayacaktır. Yetki belgesi numarası almak için; Yapı müteahhitliği yapmak üzere yetki belgesi numarası almak isteyen gerçek ve tüzel kişiler; yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası başvuru formunu doldurup imzalar. Yapı müteahhidi gerçek kişi ise kayıtlı olduğu meslek odasından müracaat yılı içinde alınmış kayıt belgesinin aslı veya müdürlükçe onaylı örneğini, tüzel kişi ise meslek odasına kayıt belgesi ile birlikte şirket sözleşmesinin yayımlandığı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi aslını veya Müdürlükçe ya da ilgili sicil memurluğunca tasdik edilmiş belgelerin sureti ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.

İnşaat ve tesisat ustalarına Geçici Ustalık Yetki Belgesinin verilebilmesi için inşaat ve tesisat işlerinde çalıştığına ilişkin müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşlarından alınacak belge ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir."

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir