• DOLAR 32.429
  • EURO 34.477
  • ALTIN 2488.966
  • ...
Arap Emirlikleri Üzerinden İran-ABD Para Savaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber servisi
Arap press, verdiği haberde Amerikan`ın baskı ve talimatları doğrultusunda İran`la bankacılık  ilişkilerini donduran Dubai ve Ebu Dabi emirlikleri İran Merkez Bankası`nın karşı hamlesiyle neye uğradığını şaşırdı.
 
İran bütün para transferlerini Dubai üzerinden yapıyor.  Dubai`nin ilişkileri dondurması kararının ardından İran da  diğer tüm ticari ilişkilerini dondurma kararı aldı.
 
Bunu duyan Dubai ve Ebu Dabi borsaları alt üst oldu. Bunun üzerine Ebu Dabi ve Dubai Emirlikleri İran Merkez Bankasıyla temasa geçerek yanlış anlaşıldıklarını, bir an önce eski duruma dönülmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ilettiler. Dubai ve Ebu Dabi Emirliklerinin geri adım atmasıyla İran Merkez Bankası da durumu gözden geçirerek ilişkilerin önceki hale dönmesi kararını aldı.
 
Böylece Ebu Dabi ile Dubai borsaları uçurumun kenarından döndü. Çünkü İran`ın bu iki emirlikte iş yapan 500 şirketi ve yıllık 500 milyar doları bulan para tranferi söz konusudur. Bu şekilde İran`ı sıkıştıracağını hesap eden Amerika bu hamlesinde de başarısız oldu.
 
 
İran Haberi Yalanladı

Diğer yandan bu gün İrna Haber Ajansı`nın geçtiği haberde, İran  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin kesildiği iddialarını yalanladı.

Mihmanperest, İran Sanayi, Maden ve Ticaret bakanlığı nezdinde yapılan tescil işlemlerde meydana gelen teknik sorundan dolayı işlem yapılmadığını ve ilgili bakan da ilişkiler kesildiği hususunda hiçbir açıklama yapmadığını konuşmasına ekledi.

Önceki gün çıkan bir haberde İran ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ticaret ve ekonomik ilişkilerin tamamen kesildiği haberi yayınlanmıştı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir