• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Mahalle bakkalından büyük marketlere tepki mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yıllarda büyük marketlerin sayısında meydana gelen artış, özellikle küçük ölçekteki mahalle esnafını zor durumda bırakıyor.

Duruma farklı bir çözüm bulmaya çalışan Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde Hacı Polat isimli bakkal, işyerine anlamlı bir mesaj yazdı.

Polat, işyerine “Yarın bir gün paran kalmadığında sana bir ekmeği ne A-101, ne ŞOK, ne de BİM verir; verirse mahalle bakkalı verir. Kıymetini bilin!” yazarak hem büyük marketlere tepki gösterdi hem de bu marketlere rağbet edenlere sitem etti.

Halka ve mahalle sakinlerine mesaj vermek için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen Polat, yine de dikkate alınmadığından dert yandı.

30 yıldır bakkal işlettiğini belirten Polat, “Vatandaşa, konu komşuya bir mesaj vermek istedim. Fakat yine de dikkate alınmıyoruz. Eskiden çoluk çocuğumuzun geçimini sağlayabiliyorduk. 4 çocuğumu üniversitede okuttum. Fakat şu anda okutamıyorum. Büyük alışveriş merkezlerinin açılması bizi bitirme noktasına getirdi. Emekliyim, onunla ayakta duruyorum. Yoksa geçim söz konusu değil.” dedi.

Yetkililerin kendilerine gerekli yardımları yapmasını talep eden Polat, “Alışveriş merkezlerinin şehir dışına çıkarılması söz konusu oldu ama bir sonuç alınamadı. Saat 20.00 ya da 21.00’e kadar açık oldukları zaman biraz iş yapıyorduk. Ama artık gece saatlerine kadar açık kalmaları nedeniyle sinek avlıyoruz. Yetkililerin bu konuda gerekli çalışmayı yapmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir