• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Van'daki çatışma ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’ın Edremit ilçesinde öldürülen 12 PKK’linin 3’ünün ‘terörden arananlar’ın bulunduğu ‘gri liste’de yer aldığı ve başlarına 300 bin TL ödül konulduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, öldürülen PKK’lilerden 3’ünün Başkale ilçesi kırsalından Van’a geldiği ve polisin teknik fiziki takibi sonucu Edremit ilçesinde daha önce kiralanan eve gittiklerinin tespit edildiği ifade edildi. Polisin Sabah saatlerinde baskın yapması üzerine 3 PKK’linin kaçmaya çalışırken evin dışında öldürüldüğü kaydedildi. 

İşte öldürülen 12 PKK’liye ait olduğu iddia edilen isimler

PKK’ye yakınlığı ile bilinen bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde öldürülen 9 PKK’liye ait olduğu iddia edilen kimlik bilgileri daha önce paylaşılırken, bugün ise diğer isimlere de yer verildi.

İşte o isimler; Deniz Aşkan (26), Naim Tekin (28), Ekrem Mete (23), Mehmet Sıddık Orhan (35), Şaban Günay (24), Ahmet Özer (25), Fuat Akdemir (30), Fazıl Kuş (36), Ümit Ürgen (21), Serkan Yıldız (20), Ümit Gürbüz (21) ve Esmer Yıldız.

Bu arada, PKK'lilerden Ekrem Mete, Naim Tekin ve Ümit Ürgen’in ‘terörden arananlar’ın bulunduğu ‘gri liste’de yer aldığı ve başlarına 300 bin lira ödül konulduğu iddia edildi.

Öldürülen PKK’lilerin Malatya’daki otopsileri devam ederken, cenazelerinin ne zaman teslim edileceği bilinmiyor.

Ayrıca, PKK mensuplarının kaldığı 2 katlı evin kamera sistemi ile izlendiği de gelen iddialar arasında. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir