• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Basına yansıyan haber yetkilileri harekete geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlke Haber Ajansı`nın (İLKHA) 08 Ocak 2016 tarihinde yayımladığı "Mersin`de yaşlı çiftin yürek burkan dramı" başlıklı haberinin ardından yetkililer bir gecekonduda kimsesiz olarak yaşam mücadelesi veren yaşlı çifte yardım için harekete geçti.

Habere konu olan kimsesiz yaşlı çifte ulaşan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yetkilileri, ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli işlemleri yaptı.

Konuyla ilgili olarak Aile Ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “08.01.2016 tarihli İLKHA`da (İlke haber Ajansı) çıkan ‘Mersin`de yaşlı çiftin yürek burkan dramı` başlıklı haberde Mersin Merkez Akdeniz ilçesindeki tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veren 85 yaşındaki Mustafa ve Fatma Şahin çiftinin durumlarının iyi olmadığı ve Mustafa Şahin`in yatalak hasta olduğu ve yetkililerden yardım istediği belirtilmiştir. Habere konu olan 01.07.1918 doğumlu Mustafa Şahin`in Mersin Devlet Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Bölümünde tedavi altına alınmıştır.  11.01.2016 tarihinde İl Müdürlüğü Heyetimiz tarafından hastanede incelemesi yapılmış ve evde bakım ücreti bağlanmasına karar verilmiştir.” denildi.

Açıklamada ayrıca Mustafa Şahin`in ve eşi Fatma Şahin`in üç ayda bir 610,32 TL yaşlı maaş aldıklarının tespit edildiği belirtildi.

Öte yandan 08 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan haberin yerel basına yansımasının ardından özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırmış ve adeta bir yardım seferberliği başlatılmıştı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir