• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Mersin Otogarı tahliye edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, senelik 20 milyon TL`ye ihaleyi alan firma ile otobüs işletmecilerinin anlaşamaması nedeniyle mağduriyete neden olan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin (MEŞOT) tahliye edilebileceğini bildirdi.

MEŞOT ihalesini alan firmanın Sözleşme şartlarını yerine getirmediği için süre tanıdığını ifade eden Kocamaz, şartlar yerine getirilmediği taktirde tahliye işleminin başlatılacağını söyledi.

Otogarın tahliyesiyle ilgili kendilerine herhangi bir resmi tebligat gelmediğini belirten özeli bir şirket yöneticisi Halit Şimşek, kendilerine herhangi bir resmi tebligatın gelmediğini söyleyerek, tebligat geldiğinde kamuoyunu ile paylaşacaklarını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleyle 3 yıllık işletme hakkı 20 milyon liraya kiralanan ve 28 Şubat'ta açılışı yapılan otogardaki yazıhane fiyatlarını fahiş bulan otobüs firmaları, eski otogar civarında çadır kurarak burada hizmet vermeye başlamış, geçen yıl Nisan ayında yapılan anlaşmayla 35 milyon liraya mal olan otogarda davullu-zurnalı törenle hizmet vermeye başlayan firmalar, yıllık 96 bin TL'yi bulan yazıhane ücretini ödeyecek kârlılığı sağlayamayınca bir kez daha boykota gitti.

Mersin`de açıldığı günden bu yana sürekli gündemi işgal eden MEŞOT`un yazıhane fiyatlarının yüksek olduğunu öne süren firmalar, boykota gidip yolcuları akaryakıt istasyonları ve boş arazilerden almaya başladılar. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir