• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Batman`da iki çocuk domuz gribinden öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkede genelinde yayılan domuz gribi vakası, Batman`da da yaşandı. Batman`da özel hastanede domuz gribi şüphesiyle tedavi gören iki çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, geçen hafta Diyarbakır`ın Bismil ilçesinden Batman`a getirilen 3 buçuk yaşındaki M.F.B ile Batman`da ikamet eden 3 buçuk yaşındaki G.A isimli iki çocuk, yüksek ateş şikâyetiyle kentte bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tetkikler sonucu zatürre olduğu tespit edilen iki çocuğun tedavi gördükleri sırada hastanede yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden çocuklardan alınan kan örnekleri incelenmek üzere Ankara`ya gönderildi. Yapılan incelemenin ardından çocukların, domuz gribi olarak da bilinen H1N1 virüsünden öldükleri ortaya çıktı.

Aldığımız bilgiye göre, Batman`daki hastanelerde gribal enfeksiyon hastalığına yakalanan çok sayıda vatandaşın olduğu ama bunlardan 3 kişinin yoğun bakım servislerinde yatarak tedavileri devam ediyor.

Yaşanan grip vakasıyla ilgili görüşünü almak için aradığımız İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, konuya ilişkin kendilerinin herhangi bir açıklama yapma gibi bir yetkilerinin olmadığını, konuyla ilgili ancak bakanlığın açıklama yapabileceğini söyledi. (M. Fatih Akgül- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir