• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, 104 hektar alan üzerinde kurulması kararlaştırılan 2.Organize Sanayi Bölgesi için yatırım başvuruları ve gündem toplantısı düzenledi.

Şube binasında yapılan toplantıya Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mahmut Acay, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Şerif Öter, işadamları ve yatırımcılar katıldı.

Toplantıda konuşan Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, bugün bile aç gezen insanların var olduğunu ve konuda yatırımcılara büyük bir iş düştüğünü söyledi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise Dicle Kalkınma Ajansı`nın özellikle bölgeler arası eşitsizliği ortadan kaldırmak için kurulduğuna dikkat çekti ve yatırımcılardan proje talebinde bulundu.

“Halk, 90`larda devletin, 2015`te ise PKK zulmünden kaçıyor”

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, bugün 1990`lardaki senaryonun farklı versiyonu ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, halkın 90`larda devlet, 2015`te ise PKK zulmünden kaçtığını ve yerinden yurdundan olduklarını söyledi.

“PKK, Rusya`nın çöpe attığı değerlerle devlet kurma hayalinde”

Nusaybin`i ziyaret ettiğini hatırlatan Kasap, şunları söyledi; “Dün akşam Nusaybin`de 20 yıldır çalıştığımız esnafları ziyaret ettim ve Hendekli mahalleleri gezdim, Kaymakamı ziyaret ettim.  Yüzde 90 oy alan HDP`yi destekleyen halk yüzde 90 hendek zulmüne ve siyasetine karşı çıkıyor.  Eminim Hendekçiler bir anket yaparlarsa, gerçekleri daha iyi göreceklerdir. Kürtler, Araplar ve Türkler bilsinler ki, dostluğu ve kardeşliği, yardımlaşmayı ve dayanışmayı, refahı ve mutluluğu bütün dünyayı dolaştıktan sonra yine birbirlerinde bulacaklardır. PKK halen geçen yüzyılda kalan ve Rusya`nın çöpe attığı değerlerle devlet kurma hayalinde. Bu sistemin tek sahibi kalan ülke diktatörce yönetilen tek partili Sosyalist Kuzey Kore`dir. PKK asıl Kuzey Kore ile ittifak kurmalıdır. Yönetim usulleri birbirine çok benziyor. Yazık oldu Nusaybin`e, Cizre`ye, Sur`a, Silopi`ye, Dargeçit`e, Lice`ye, Mardin`e, Şırnak`a, Diyarbakır`a, Türkiye`ye, binlerce insanımıza, geleceğimize.”

“Bölge ekonomisi çok geriledi”

Son bir yılda bölge ekonomisinin çok gerilediğine dikkat çeken Kasap, son bir yılda bin işçinin içten çıkartıldığını söyledi. Kasap, “Teşvik sisteminde 6. Bölgedeyiz, yüzde 60 oranında destekleniyoruz. 6 değil 12. Bölge teşvikleri lazım. Yüzde 100 Yatırım desteği ile beraber, İşletme sermayesi de olsun ki bölgeyi Ekonomik olarak ayağa kaldıralım. Bizim cihadımız ekonomik yatırımdır. İşçi çalıştırmak, vergi vermek, halkımıza ve Müslüman Coğrafyadaki kardeşlerimize yardım etmek için üretmek, çalışmak,  helal kazanmak, helal harcamak ve Allah rızası için yardım etmektir.  Bu amaçla; 2.OSB Yatırım Ön Talepleri alınmaya devam ediyor. Alt yapısı ne zaman biter, arsalar ne zaman teslim edilir bilmiyoruz, ancak; MÜSİAD Olarak özellikle Emek Yoğun sektörlerin gelmesi konusunda çaba sarf ediyoruz. Bugün Mardin Üyelerimiz, İnegöl, Mersin. Batman üyelerimiz, MTDF başkanı kardeşlerimizle birlikte 20`ye yakın tesis başvurusunda bulunacağız. Ayrıca başta Bursa, Denizli olmak üzere diğer illerimizdeki üyelerimizden tekstil konusunda yatırım yapmaları için görüşmelerimiz devam ediyor. Umut ediyoruz ki yatırım aşamasında bölgemizdeki şartlar uygun olsun.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)