• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli rüzgâr uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevreleri ile Burdur'un doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde İstanbul çevreleri ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının ise ülke  genelinde 2 ile 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rüzgârın, Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor. Yetkililer, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi.

Soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeleri uyarısı

Ayrıca, Marmara bölgesi başta olmak üzere kuzey, iç ve batı kesimlerde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinin, akşam saatlerinde Trakya'nın, gece saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri ile zamanla, Isparta, Mersin ve Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmurlu.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli sağanak yağışlı 11/15

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 2/14

İzmir: Sağanak yağışlı 12/18

Adana: Çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 6/16

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu -2/9

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 0/9

Van: Parçalı ve çok bulutlu -4/4 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir