• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Mısır sürgün Meclisi İstanbul`da toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da 2012`den bu yana ilk defa Cumartesi günü toplanan Halk Meclisi`nin başkanlığına darbeci Abdulfettah el Sisi`ye yakın isimlerden Ali Abdilal seçilirken, Müslüman Kardeşler`in başını çektiği muhalifler de aynı gün İstanbul`da ‘alternatif meclis` oturumu düzenledi.

Müslüman Kardeşler`in önderliğindeki Mısırlı muhalifler ise, Sürgünde Mısır Meclisi'yle eşzamanlı olarak önceki gün İstanbul`da toplandı.

Toplantıya Mısır`da yasaklı olan Müslüman Kardeşler`in siyasi kanadı ‘Hürriyet ve Adalet Partisi` başta olmak üzere ABD`den Sudan`a kadar farklı ülkelerde yaşayan Mısırlı siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan ‘Sürgünde Mısır Parlamentosu` Başkanı Cemal Haşmet, Mısır`daki meclisin tüm Mısırlıları temsil etmediğini, bu nedenle de bu meclisi tanımadıklarını söyledi.

Haşmet, “Mısır`ın meşru ve yasal parlamentosu Mısır`da değil, burada toplanan parlamentodur. Mısır`da devrimden sonra düzenlenen özgür seçimler sonucunda 32 milyon insan bu parlamentoyu seçmişti. Amacımız, askeri darbe tarafından Mısır halkının elinden alınan haklarının ve isteklerinin yeniden elde edilmesidir” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir