• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir; girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla uygulanan Girişimcilik Destek Programının 2016`dan itibaren 100 bin TL'den 150 bin TL`ye yükseltildiği açıkladı.

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla uygulanan Girişimcilik Destek Programının 100 bin TL'den 150 bin TL`ye yükseltildiğini ifade eden Özdemir, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Özdemir, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayarak katılım belgesi alanlar, kendi işini kurduğu takdirde KOSGEB mevzuatı kapsamında yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacak. İş kurmak isteyen ve iş planı desteklenmeye değer bulunanlara 50 bin lira hibe, 100 bin lira da faizsiz kredi desteği sağlanacak.” dedi.

Yeni girişimcilik desteği hakkında bilgi veren Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: “İşletme kuruluş giderleri için herhangi bir gider belgesi aranmaksızın iş yerini kuran ve projesi onaylanan girişimcilere geri ödemesiz olarak 2 bin TL destek sağlanacaktır. İşletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 18 bin TL`dir.”

Teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen desteğin üst limitinin 100 bin TL olduğunu belirten Özdemir, “Başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde gerçekleşen kira ve personel giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 2 bin 500 TL olmak üzere toplam 30 bin TL`dir. Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 100 bin TL`dir.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)