• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Bitlis'te 400 köy korucusu alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkez ve ilçelerine alınacak 400 geçici köy korucusuyla ilgili açıklama yapan Vali Ahmet Çınar, başvuruda bulunanların kondisyon testine tabi tutulduğunu söyledi.

Vali Çınar, “İl ve ilçelerde jandarma bölgesinde terörle mücadelede değerlendirmek üzere bir taksimat yaptık. İlçelerimiz ve il merkezi jandarma teşkilatları nezaretinde ihtiyaç ve liyakata göre korucu alım işlemleri devam ediyor. Bugün bu çalışmalar neticesinde müracaat edenler arasından, Bitlis merkezde jandarma teşkilatımız tarafından, kar ve kış ortamı olsa da spor yönünden bir kondisyon değerlendirmesi yapıldı. Burada en öne çıkan ve en yüksek puanı alanlar geçici köy korucusu olarak değerlendirilecek." dedi.

Köy koruculuğu için müracaat edenler, karla kaplı 8 Ağustos Stadyumu'nda askeri personellerin nezaretinde spor mülakatına tabi tutuldu. Sahanın etrafında 7 tur koşan korucu adaylarına, daha sonra Stat Amirliği Salonu'nda yaşlarına göre şınav ve mekik çektirilerek, kondisyonları ölçüldü. Karla kaplı sahada mülakattan geçirilen adaylar, yapılacak değerlendirmelerin ardından dereceye girenler il merkezine bağlı köylerde istihdam edilecek. Dereceye girmek isteyen bir adayın kar üzerinde ayakkabısını çıkararak koşması ise dikkat çekti.

Alınacak 400 geçici köy korucusu için; Bitlis merkezde 42, Adilcevaz’da 203, Hizan’da 450, Tatvan’da 250, Ahlat’ta 113, Norşin’de 284 ve Mutki’de bin 512 kişi olmak üzere toplamda 2 bin 854 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir