• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tasfiye süreci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Sırrı Süreyya, burnundan kıl aldırmayan siyasetçi pozları takınıyor; ama tedirginliği sesine de sözlerine de yansıyor.

Hükümetin Pkk ile mücadele kapsamında aldığı önlemlerin kendilerine kadar uzayacağını hissediyor.

Yeni bir bakış açısının hakim olduğunu ve kapsamlı bir tasfiyenin söz konusu olduğunu söylüyor.

Bakın neler söylüyor:

 “Dokunulmazlığımızı kaldıracaklar. Durum öyle gösteriyor. Ve tutuklanacağız. Ama bunun bu meselenin çözümüne hiçbir katkısı olmayacak. Kişisel olarak HDP grubunun hiçbir vekilinin hiçbir cezaevi kaygısı, korkusu taşımadığını biliyorum. Ben de taşımıyorum. Yapacaklar bunları, ama bir Tansu Çiller derbederliği ile değil, daha sofistike yapacaklar.”

“Ben Dolmabahçe fotoğrafındaki herkesin -eğer, Sayın Tayyip Erdoğan`ın paradigması başarılı olursa- tasfiye edileceğini düşünüyorum. Buna Efkan Ala da dahil. Şu an cemaat operasyonu yürüyene kadar Efkan Ala bu işin içerisinde yer alacaktır. Ondan sonra yer alacağını düşünmüyorum, belki yanılırım. Yalçın Akdoğan canını zor kurtardı, akraba Türkler bakanlığına kaydırılarak kabinede varlığı devam ettirildi. Bu anlamda süreçten tasfiye edilmiş gözüyle bakabiliriz…”

Sırı Süreyya`nın eski havalı günlerin özlemini çektiğini ve bundan dolayı böyle sözler ettiğini düşünebilirsiniz; ama mesele bu kadar basit değil.

Kandil ile çatışma sürecine girildi.

HDP, Kandil`in “Özyönetim” söyleminin yanında mevzilenince tasfiyesine karar verildi. Bir tarafta içerden eleştiriler ve tepkilerle, öte taraftan fezleke ve dokunulmazlıkların kaldırılması sonrası “Ülkeyi bölme” suçlamasıyla tutuklamalarla HDP etkisizleştirilecek.

Peki ya İmralı?!

Bazı Ak Partililer parlatma gayretine girseler de görünen o ki, yeni süreçte Öcalan da yok.

“Şu haber sizce ne anlatmaktadır?” diye sorsam…

“İmralı Cezeavi`nde PKK lideri Abdullah Öcalan`la birlikte kalan ve çözüm sürecinde Öcalan`ın sekreterya görevini yapmak üzere geçen yıl adaya nakledilen 5 mahkûmdan 2`si Silivri`ye nakledildi.”

Evet, şu anda bir süreç var; ama adı “Çözüm süreci” değil.

Çözüm sürecini farklı amaçlar için kullananlara yönelik bir “Tasfiye süreci”dir yürürlükte olan.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir