• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Nusaybin`de yeni çukur ve barikatlar oluşturuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesindeki 4 büyük mahallede yoğunlukta olan çukur ve barikatlara yenilerinin eklenmesi ve daha önce oluşturulan barikatların güçlendirilmesi halkı tedirgin etti.

Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde sokak ve caddelere kazınan çukur ve hendeklerin sayısının 250`nin üzerinde olduğu ifade ediliyor. Bunların yanında şimdi de Zeynelabidin Mahallesi`nde yeni çukur ve barikatlar oluşturuldu. Ayrıca Yenişehir Mahallesi`nde daha önce çukur ve barikatların bulunmadığı Paşa, Tunç ve Yavuz Selim sokaklarında da yeni çukur ve barikatların oluşturulduğu görüldü.

PKK`liler, çukur ve barikatları para karşılığında yaptırdığı iddia edilirken yemeklerini de sokak sakinlerine yaptırdıkları belirtildi. Çukurların kazılmasında Nusaybin Belediyesi`ne ait kepçelerin de kullanıldığı ifade edilirken bazı vatandaşların araçlarının dagasp edildiği kaydedildi.

Bu arada; Şirin Bulvarı`ndaki Ahmet Kaya Köprüsü mevkiinde ardı ardına iki şiddetli patlama meydana geldi. Patlamalardan sonra bölgeden silah sesleri yükseldi. (İLKHA)



















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir