• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2420.797
  • ...
Yemen`in Tazi kentindeki çatışmada 20 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında yaşanan çatışmalarda 20 kişinin hayatını kaybettiği  bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'in Erbain Caddesi, Er-Ravda Mahallesi ve El-Mesrah beldesinde koalisyon güçlerinin havadan desteğiyle yaşanan çatışmalarda Husilerden 16 kişihayatını kaybetti , onlarcası yaralandı.

Direniş güçlerinden ise 4 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

El-Mesrah beldesinde çatışmaların devam ettiği aktarılırken, koalisyon güçlerinin de kentte Husilere ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarına ait mevzilere hava saldırılar düzenlediği ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Operasyonun yanı sıra Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir