• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Haşimi Tüm Suçlamaları Reddetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Irak`ın Sünni Başkan Yardımcısı Tarık el-Haşimi, hakkındaki terörle bağlantılı suçlamaları reddetti, yanlış bir şey yapmadığını söyledi. Iraklı Bakan, "yargılanmaya hazır" olduğunu söyledi, ama sadece Kuzey Irak Kürt bölgesinde bir yargılamayı kabul edeceğini açıkladı.
 
Erbil`de basın toplantısı düzenleyen Haşimi suçlamaları "uydurma" olarak niteledi. Haşimi`nin Kuzey Irak`ta gözaltında olmadığını da belirtti.
 
"Kendisiyle ilişkiye geçen herkesin üstünde baskı olduğunu belirten Haşimi, "Irakla ilgili Wikileaks belgelerine bakılsın, bu iftiralar sadece beni kapsamıyor, başkalarına da iftirayı atanlara da dönüp gelir" diye konuştu. İthamların geçmişinin 2006 yılına dayandığını belirten Haşimi, iddiaların ABD`nin çekilmesinin hemen arkasından geldiğini de dikkat çekti. Tarık Haşimi, iddiaların hukuk çerçevesinde araştırılmasına itirazının olmadığını da kaydetti.
 
Önceki günlerde Haşimi’nin koruma görevlilerinden bazıları tutuklanmış ve başkan yardımcısına ülkeden çıkış yasağı konulduktan sonra hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştı. Haşimi Iraklı yetkililere ve polise yönelik saldırıları finanse etmekle suçlanmıştı.
 
Gelişme Irak meclisinde Haşimi`nin lideri olduğu Irakiye Partisi`nin, Şii başbakan Nuri Maliki`yi protesto amacıyla parlamentodan çekilmelerinin iki gün sonrasında yaşandı.
 
Kürt yönetiminin lideri Mesut Barzani "ülkenin bütünlüğünün dağılmasını önlemek amacıyla" acil görüşmelerin başlaması çağrısında bulundu. Barzani durumun "derin bir krize doğru ilerlemekte olduğu" uyarısında bulundu.
Haşimi`nin bu akşam Süleymaniye`ye geçip Talabani ile görüşmesi bekliniyor
 
HAŞİMİ TÜRKİYE`YE KAÇTI İDDİASI
Bu arada Tarık Haşimi`nin Türkiye`ye kaçtığı iddia edildi. Nahreynnet sitesinde yer alan habere göre bugün Erbil`de bir basın toplantısı düzenleyen Haşimi, yurt dışına çıkış yasağına rağmen Türkiye`ye gitti.
 
Sitede Haşimi`nin Kuzey Irak yerel yönetiminden bir yetkilinin yardımı ile Türkiye`ye kaçtığı öne sürüldü. İddiaya göre Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da Irak Cumhurbaşkanı Talabani`yi aradı ve Haşimi`nin Türkiye`ye kaçması için yardımda bulunmasını istedi. Ancak bu iddialar, Tarık Haşimi`nin bürosu tarafından yalanlandı. Bu iddialardan bir süre sonra da Haşimi`nin Erbil`den Türkmeneli TV`nin yayınına katıldığı gözlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir