• DOLAR 32.587
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.402
  • ...
Japonya İçişleri Bakanlığı`ndan Mescid atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya nihayet Müslümanlar için önemli bir adım attı. Ülkenin AVM, okul, iş yeri gibi sosyal alanlarında henüz bir mescid bulunmaması ülkedeki Müslümanların en büyük rahatsızlığını teşkil ediyordu. Bu konu ile ilgili düğmeye basan Japon İçişleri Bakanlığı, ülkenin ilk sosyal alan mescidini açtı.

Ülkede hali hazırda Camii ve Mescid gibi yapılar mevcuttu. Lakin sosyal hayat içerisinde namaz vakti geldiğinde ülke Müslümanlarının ibadetlerini eda edebilecekleri bir yer bulunmuyordu.

Ülkenin en ünlü müzesi olan Tochigi`de açılan ilk mescid dün itibari ile hizmet vermeye başladı. Başkent Tokyo yakınlarındaki Nikko bölgesinde bulunan müze yılda pek çok turiste hizmet veriyor. Müze ziyaretçiler arasında önemli bir kitlenin de müslüman olduğu biliniyordu.

Müze yönetiminin Müslümanlara yönelik tek hizmeti de mescid değil. Müze bünyesinde bulunan pek çok restoran da Müslümanlar için helal yiyecek-içecek menüsü sunmaya başladı.

Mescidin düzenlemesini bölge bulunan Utsonomiya Üniversitesinde eğitim veren Profesör Atsunubo Tomomatsu yaptı. Tomomatsu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Böyle bir hizmeti ilk kez Müslümanlara sunmaktan mutluyuz. Onların sosyal hayat içerisindeki önemi büyük. Böyle büyük eksiklerini görmezden gelemeyiz” ifadelerini kullandı.

Asahi`nin haberine göre Japon Başbakanının geçtiğimiz günlerde yaptığı; “Müslüman turistlere ağırlık vereceğiz” açıklamasından sonra yapılan bu hizmetlerin devamının geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

RisaleHaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir