• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Wiesbaden'de Müslümanlar sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya’nın Wiesbaden kentinde bulunan cami yöneticilerinin başlattığı ve ilki Vahdet camisinde düzenlenen ‘Sabah Namazında Buluşma’ programlarının ikincisi Milli Görüş Camisinde gerçekleştirildi.

Çeşitli millet ve cemaatlere mensup Müslümanların bir araya geldiği programda vahdet ve kardeşliğe dair örnek bir uygulama sergilendi.  

‘Sabah Namazında Buluşma’ programında bir araya gelen kentteki 6 caminin imam ve yetkilileri, ümmet bilincini yeniden diriltmek ve yaşatmak adına örneklik teşkil etti.

Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik ile dayanışmayı tesis etmek amacıyla düzenlenen  programa, kentin çeşitli yerlerinde hizmet veren Türkiyeli, Alman ve Arap vatandaşlarına hitap eden cami hocaları ile yöneticilerinin yanı sıra çeşitli milletlerden de Müslümanlar katıldı.

Programda cemaatle kılınan sabah namazında Rudeshaim Milli Görüş Camii İmamı Hasan Hoca imamlık yaptı.

Sabah namazı eda edildikten sonra  cami hocaları birer kısa selamlama konuşması yaptı.

Konuşmalarda Wiesbaden’deki Camii yöneticilerinin başlattığı bu örnek uygulamadan duyulan memnuniyet dile getirilerek, bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılarak devam ettirilmesi gerektiği vurgulandı.

Vahdet Camii İmamı Faik Hoca programda yaptığı konuşmada, “Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’de,  müminlerin hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalarını emretmiştir. Bunun yanında biz Müslümanların, önceki ümmetler gibi tefrika ve ihtilaflara düşmemizi de yasaklamış, bunun akibetinin de acıklı bir azap olduğunu belirtmiştir. Ancak ne yazık ki Müslümanlara kılıçla karşı koyamayan İslam düşmanları, tertipledikleri uzun vadeli projelerle maalesef günümüzde İslam dünyasını bölük pörçük hale getirmeyi başarmışlardır. İnşallah gerçekleştirilen bu programlar yaygın hale gelir de Müslümanlar arasında kardeşlik ve vahdete vesile olur. Bu programların Avrupa’nın diğer şehirlerinde yaşayan Müslümanlara da örnek olmasını temenni ediyoruz.“ dedi.

Daha sonra Alman Camisi imamı Edin Hoca, Essen  Milli Görüş Camii İmamı İbrahim Gülsever Hoca, Arapların devam ettiği caminin imamı Abdülhafiz Hoca ve Wiesbaden Milli Görüş Camii imamı Mehmet Hoca’nın yaptıkları kısa konuşmaların ardından,  Rudeshaim Milli Görüş Camii İmamı Hasan Hoca tarafından yapılan dua ile program sona ererken, günün anısına  toplu halde resimler çektirildi. 

Daha sonra yapılan toplu musafahanın ardından, katılımcılara ikram edilen kahvaltı ile program sona erdi.

‘Sabah Namazında Buluşma’ programı, çevrede oturan cami müdavimi cemaat tarafından da takdirle karşılanırken, buluşmanın her ay farklı bir camide düzenlenmesine devam edileceği belirtildi.   (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir