• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Van`daki çatışmanın detayları ortaya çıkmaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Edremit ilçesinde bu sabah 12 PKK`linin öldürülmesi ve 1 polisin hayatını kaybettiği çatışma ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Alınan bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri PKK'lilerin ilde ses getirecek büyük eyleme hazırlandığı bilgisini aldığı, şahısların teknik ve fiziki takibiyle, örgütün dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu kalabalık PKK'li grubunun Van merkez Edremit İlçesi'nde kiraladıkları Van Gölü yakınındaki 2 katlı evde toplandığı bilgisini elde etti.

Baskın yapılan ev kritik bir noktada yer alıyor

Vali Konağı ve MİT binasına yaklaşık 500 metre, Jandarma Lojmanlarının da bulunduğu TOKİ Konutları'na 1 kilometre uzaklıkta, ağaçlar arasındaki 2 katlı evde kaldıkları belirlenen PKK`li gruba sabah 05.30 sıralarında baskın yapıldı.  Polisin, ‘Teslim ol` çağrısına PKK`liler ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 40 dakika süren çatışmada örgütün dağ kadrosunda oldukları belirtilen 12 PKK`li öldürülürken, Özel Harekât Polisi Önder Ertaş hayatını kaybetti. 2 polis ise hafif şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İki katlı evde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Çatışma sonrası olağanüstü toplantı

Operasyondan sonra Van Valisi İbrahim Taşyapan`ın güvenlik birimleriyle olağanüstü toplantı yaptığı öğrenilirken, toplantıya Asayiş Kolordu Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, MİT ve diğer ilgili birimlerin komutan ve müdürleri katıldığı kaydedildi.

PKK`lilerin cenazeleri Malatya`ya gönderiliyor

Öldürülen PKK'lilerin, Van'da çok kritik bir hedefe eylem yapma hazırlandığında oldukları öne sürülürken, çatışmada öldürülen 12 PKK`linin otopsi işlemleri için Malatya`ya gönderileceği belirtildi.

Öte yandan çatışmada hayatını kaybeden Özel Harekât Polisi Önder Ertaş için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında tören düzenlendi. Törene çatışmada yaralanan 2 Özel Harekâtçı da katılırken, Ölen polisin cenazesi memleketi Adana`ya gönderildi.  

Bu arada çatışmanın yaşandığı Edremit ilçesi Kocaeli Parkı civarındaki evin çevresinde alınan güvenlik önlemleri artırılırken, evi görüntülemeye çalışan İMC TV muhabiri Bekir Güneş ve kameraman Mehmet Dursun gözaltına alındı.

Çatışma ile ilgili başlatılan inceleme ise devam ediyor. (Murat Dalgın- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir