• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
İHH'dan Şırnak'taki ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şırnak İl Temsilcisi Serdar Tatar, Cizre ve Silopi’de uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Şırnak’a göç edenlere gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Bugüne kadar binlerce aileye ulaştıklarını ifade eden Tatar, “İnsanlık her zaman her yerde” sloganıyla hareket ettiklerini söyledi.

Silopi ve Cizre’de ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni yardımlarının olduğunu söyleyen Tatar, “Cizre ve Silopi’den Şırnak’a gelen ailelere de yakacak odun ve kömür dağıtımında bulunduk. Bazı sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalarımız devam etmektedir. Mesela Cizre Gıda Bankası ile  ortak çalışmalarımız sürüyor. Onlara gönderdiğimiz yardımları biz onları vekil tayin ederek ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Güvenlik nedeniyle giremediğimiz mahalleler var bizden de yardım talepleri var. İnşallah en kısa zamanda onlara yardımları ulaştıracağız. Genel merkezimizin desteği ile 10 bin insanımızın yararlandığı bin 500 aile üzerinden yardımlarımız oldu. Bir ay boyunca Şırnak merkez ve iki ilçemizde ücretsiz ekmek dağıtımız olacaktır.” dedi.

Tatar ayrıca, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak Cizre’de günde iki bin ekmek, Silopi’de ise bin ekmek dağıtımı yaptıklarını sözlerine ekledi. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir