• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Mardinli gazeteciler kan bağışında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti,  Kızılay ile yaptığı ortak bir organizasyonla 10 Ocak Gazeteciler Günü`nde  “Gazeteciler Kan Veriyor, Hayat Kurtarıyor” sloganıyla kan bağışında bulundu.

Mardin Adliyesi önündeki alanda kurulan Kızılay TIR`ına gelen cemiyete üye gazeteci ve yazarlar, kan bağışında bulundular. Kampanyaya sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar da destek verdi.

Kan bağışında bulunan Mardin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz, tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak etkinliği düzenleyen Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti`ne teşekkür ettiğini söyledi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (MGYC) Başkanı Abdulkadir Üründü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kızılay ile birlikte “Gazeteciler Kan Veriyor, Hayat Kurtarıyor” sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ve Kızılay yetkilileri başta olmak üzere kan bağışında bulunan herkese teşekkür etti.

Üründü, “Toplumların aydınlanmasında kamuoyunu doğru ve objektif bir şekilde haberleriyle ve makaleleriyle yönlendiren gazeteciler, aynı zamanda sorumluluk sahibi ve vicdanlı kimselerdir. Topluma yön verme noktasında öncü olan bir mesleğin mensupları olarak, meslek mensupları için aynı zamanda bir bayram günü niteliği de taşıyan 10 Ocak Gazeteciler Günü`nde, sözünü ettiğimiz o dürüst ve vicdani sorumluluğu yüksek bireylerin yapacakları kan bağışlarıyla; Kızılay`ın kan bağışı kampanyasına bir destek de Mardin`den verelim istedik. Bu vesileyle düzenlediğimiz kampanyaya katılarak, bağışta bulunan bütün meslektaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir