• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
ABD, Kuzey Kore hava sahasında alçak uçuş yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Büyük Okyanus'taki Guam Adası'nda bulunan hava üssünden kalkan B-52 bombardıman uçağına ABD'ye ait bir F-16 ile Güney Kore'ye ait bir F-15 savaş uçağının eşlik ettiği, Güney Kore'deki Osan Hava Üssü civarında alçak uçuş yaptığı, daha sonra uçağın Guam'a geri döndüğü belirtildi.

ABD Deniz Kuvvetleri'nden Amiral Harry B. Harris açıklamasında, bu uçuşun, ABD'nin Güney Kore ve Japonya'daki müttefiklerine verdiği taahhütlerin göstergesi olduğunu vurguladı. Harris, "Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi, uluslararası yükümlülüklerin açık ihlâlidir" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesini duyurmasının ardından, Güney Kore cuma günü sınırda propaganda yayınına yeniden başlamıştı. Kuzey Kore iktidarındaki Kore İşçi Partisi yetkililerinden Kim Ki-nam, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin bu hareketinin yarımadayı savaşın eşiğine sürüklediğini söylemişti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denediği iddialarının kabul edilemez olduğunu ve güvenliklerine yönelik ciddi tehlike oluşturduğu için buna izin verilemeyeceğini açıklamıştı.

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir