• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Yasin Börü`nün ismi hafızalarda canlı tutulsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yeni yapımı biten havaalanına, 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK`liler tarafından katledilen edilen Yasin Börü`nün isminin verilmesini isteyen Şehitler Kervanı Platformu, Yasin Börü isminin hafızalarda canlı tutulması gerektiğini belirtti.

Toplumda meydana gelen bazı olayların hafızalarda canlı tutulması gerektiğini ifade eden Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Çelik, “ Toplumda meydana gelen bazı olaylar vardır ki toplumun hafızasında canlı ve diri kalması lazım. Bunlar toplum için kurtuluş vesilesi olanlardır ki toplumlar sürekli bunu canlı tutması lazım.” Dedi.

“Yasin Börü`nün ismi yeni yapılan havaalanına verilerek hafızlarda canlı tutulsun”

Yasin Börü isminin yaşatılması gerektiğini söyleyen Çelik şöyle devam etti: “Yasin Börü her yıl dönümünde kutlanarak, o özgürlüğe, kurtuluşa sebebiyet veren olayın ismini okullara, havalimanlarına, mescitlere, camilere, kütüphanelere, kamu kurumlarına vererek canlı tutulur. Toplumu çok ciddi sıkıntı çektiği olayların toplumun hafızasında canlı kalması gerekir. Bir daha aynı hata tekerrür edilmesin, ders ve ibret alınsın. İşte bu olaylardan bir tanesi de PKK ve yandaşlarının yapmış olduğu katliam ve vahşettir. Toplumun ıslahı ve menfaati için çalışan bu genç delikanlılar, bu vandallar tarafından çok feci bir şekilde katledildiler. Şehitler Kervanı Platformu olarak, bu kardeşlerimizin isminin kamu kurumlarına verilmesini istiyoruz. Diyarbakır`da yeni yapılan havaalanına Yasin Börü`nün isminin verilmesi için sosyal medyada çalışmalar başlatıldı. Bizde böyle bir talebimizi iletiyoruz. Yasin Börü`nün ismi yeni yapılan havaalanına verilerek hafızlarda canlı tutulsun.” (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir